Word ook vriend!

voor een beloftevolle toekomst

Kom in actie!

Samen met de lokale Zuid-Afrikaanse organisaties willen we het leven van de kinderen beter en mooier maken en daarmee hun omgeving kansrijker en krachtiger.

Kom in actie

Samen met de lokale Zuid-Afrikaanse organisaties willen we het leven van de kinderen beter en mooier maken en daarmee hun omgeving kansrijker en krachtiger. Zien we hiervoor een mogelijkheid, dan gaan we aan de slag. We zoeken bij de vragen van onze Afrikaanse partners particulieren of bedrijven die daarop een antwoord kunnen geven. Met concrete acties als resultaat. We zamelen geld in, maar ook spullen, van (sport)kleding en (sport)schoenen tot gehoorapparaten en computers, wat er ook maar nodig is. Zie jij mogelijkheden? Mail dan naar friends4africafoundation@hotmail.com. Dan komen we ook graag met jou in actie voor een beloftevolle toekomst.

Donaties

Daarnaast zijn ook donaties meer dan welkom! Spreekt onze aanpak je aan, word dan vriend. Meld je aan via friends4africafoundation@hotmail.com of doe een donatie. Je kunt de QR-code scannen of je donatie overmaken naar de Rabobank, IBAN NL07 RABO 0367 7135 43 t.n.v. Friends4Africa Foundation, Nieuwerbrug aan den Rijn. Wil je daarbij alsjeblieft je mailadres vermelden? Dan kunnen we je bedanken en op de hoogte houden van onze projecten. Alvast heel hartelijk bedankt!

ANBI

Friends4Africa Foundation heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat alle donaties aan onze stichting zijn vrijgesteld van schenkingsrecht en dat je donatie aftrekbaar kan zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zie voor de voorwaarden voorwaarden en aftrekbare giften.

Wil je de Belastingdienst laten meebetalen aan jouw donatie, maak er dan een periodieke schenking van. Dat wil zeggen dat je minimaal vijf kalenderjaren een vast bedrag schenkt en dit van tevoren vastlegt in een overeenkomst tussen jou en ons. Hierdoor wordt je gift volledig aftrekbaar. Hoe groot dit belastingvoordeel voor je is, hangt onder meer af van je inkomen. Kijk voor hier voor de voorwaarden

Iedere euro die wij ontvangen gaat voor de volle 100% naar de projecten. Daarom hebben we bewust de keuze gemaakt geen erkenning aan te vragen bij het CBF vanwege de hoge kosten die met dit keurmerk zijn gemoeid.

Nalaten

Wil je na je overlijden (blijven) bijdragen aan een beloftevolle toekomst dan kun je Friends4Africa Foundation opnemen in je testament dat je door een notaris laat opstellen. Wij hebben de ANBI-status waardoor we zijn vrijgesteld van erfbelasting. Het gehele bedrag dat jij nalaat, gaat dus naar de kinderen in zuidelijk Afrika, de Belastingdienst krijgt niets. Je kunt Friends4Africa Foundation tot (mede)erfgenaam benoemen in je testament. Daarmee krijgen we recht op het door jou vastgestelde deel uit je erfenis dat overblijft na het afhandelen van je financiën na je overlijden. Een andere mogelijkheid is dat je Friends4Africa Foundation een legaat geeft. Dat betekent dat je in je testament bepaalt welk bedrag of welk goed je aan ons wil nalaten. Wil je meer informatie? Mail je naam en telefoonnummer naar friends4africafoundation@hotmail.com en we nemen contact met je op.

Donaties Daarnaast zijn ook donaties meer dan welkom! Spreekt onze aanpak je aan, word dan vriend. Meld je aan via friends4africafoundation@hotmail.com of doe een donatie. Je kunt de QR-code scannen of je donatie overmaken naar de Rabobank, IBAN NL07 RABO 0367 7135 43 t.n.v. Friends4Africa Foundation, Nieuwerbrug aan den Rijn. Wil je daarbij alsjeblieft je mailadres vermelden? Dan kunnen we je bedanken en op de hoogte houden van onze projecten. Alvast heel hartelijk bedankt!

Transparantie

Al onze inkomsten en uitgaven over de periode 2019 tot 2023 verantwoorden we in ons financieel vijfjarenoverzicht. Dit vind je onder Actueel/Publicaties.

Privacy

We koesteren iedereen die Friends4Africa Foundation een warm hart toedraagt. Een zorgvuldige omgang met ieders persoonsgegevens is dan ook wel het minste wat we kunnen doen. Hierbij houden wij ons aan de wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voor het kunnen uitvoeren van onze werkzaamheden beschikken wij over je persoonsgegevens die je zelf via de website, donatie of mailcontact aan ons hebt verstrekt. We gebruiken deze gegevens voor het onderhouden van contacten en om onze doelen te kunnen realiseren. We verstrekken deze niet aan derde partijen en bewaren deze niet langer dan noodzakelijk. Heb je een vraag of een klacht over de verwerking van je persoonsgegevens, mail ons dan via friends4africafoundation@hotmail.com. Mochten we er in geval van een klacht niet uitkomen, dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens, 0900 – 2001201, www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Vragen

Heb je een vraag?

Disclaimer

Wij hebben deze website met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat informatie niet (meer) klopt. Wil je ons dit dan laten weten via friends4africafoundation@hotmail.com? We aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste informatie op deze website en ook niet voor directe of indirecte (gevolg)schade die hieruit voortvloeit of hiermee samenhangt. De teksten en beelden op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd en alleen bedoeld om algemene informatie te verstrekken over onze organisatie. Behalve voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik, is het – op welke manier dan ook – niet toegestaan teksten en/of beeldmateriaal van deze website te kopiëren, op te slaan in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar te maken zonder schriftelijke toestemming van Friends4Africa Foundation.

Vragen

Heb je een vraag?